Friday, May 4, 2012

syaza besday party

sebelum dok bertangguh sampai besday syauqi plak satg baik aku upload dan siarkan gambar...haha banyak sangat bertangguh ni, besday syaza 18hb4 hari tu tapi sebab aku kena pegi kelas weekendnya makan tangguh ke 28hb..haha sempena bersih ka? dak2 cuma masa tu aku free pun
menu hari tu..tapai ngan ketupat mak aku bawak, soto, nuget, chicken fries sebab kes tengok iklan lam tv terus tergoda dan beli, haha pastu kek la semestinya, buah tembikai dan bihun goreng..masa ni bihun dok atas dapur lagi
mak aku la tukang goreng ni...aku kalau setengah bungkus pass la kot nak goreng, lebih dari tu aku surrender dah la
kek untuk besday girl...tapi syaza x jamah pun sebab hari tu still demam, cuma nenen dan nenen saja..lain semua x layan pun, nuget pun makan sikit ja buang lagi banyak dari makan..bersepah rumah dia cubit kecik-kecik dan buang
syauqi dan syazwan yang macam anjing dengan kucing..x leh jumpa asyik nak bergaduh, kalau x jumpa rindu-rinduan la plak..nyampah aku
besday girl yang x boleh letak...nangis ja manjang...last skali aku buh lam buai bagi tdo..lena sungguh sampai kul 3 lebih kot baru bangun buat perangai balik
dengan papa yang dok x mo, x mo bla aku ambik gambar
see nak ambik gambar pun x mau senyum dah...ada lagi 2 keping aku snap tapi dah cebek semacam ja..huhu hai la anak

dengan orang jauh...dari bangi tuh..hehe suka aku jumpa member blogger ni..selalu pegi rumah di alam maya ja..ni jumpa tuan punya blog dengan imaan n nouri...behave sungguh nouri..sepanjang dok rumah aku x dak lansung kuar sora dia..karang kalau balik kedah lagi singgah la sp naa..
ni last dah petang...kul 7 lebih dah..si bapak rajin sambil kemas-kemas offer budak 2 orang ni nak mandi kolam dak...x yah tanya la kan bukan main excited dah la...riuh kemain lagi mandi kolam skali ngan bapak dia pun lencun sama

tips untuk nak buat party kecil-kecilan jugak:
1. buat menu yang senang-senang ja, skang ni banyak dah yang segera-segera ni...boleh ja guna dan jimat masa...leh prepare masak-masak sendiri
2. bekas air ngan kuah sup memang aku beli, kalau ada member dah ada boleh ja kot pinjam...aku beli sebab karang nak buat lagi dah mudah dah, bekas makanan skang banyak gak pakai buang, senang x yah basuh membasuh dah
3. jumlah makanan ikut panggilan kut, contoh cam aku hari tu panggil member, jiran2, sedara cuma guna ayam 2 setengah ekor ja...tu pun lebih jugak, bihun goreng 2 bungkus, soto 10 bungkus ja...next time kena tukar menu laksa plak kot.hehe
4. aku x prepare pun goodies bag sebab banyak yang datang bukan kanak-kanak tapi mak bapak budak dah maka x yah la goodies bag ni
5. oh hari tu masalah space nak hidang...mungkin kena pikir ruang tambahan nak letak makanan

selain dari tu lain-lain adalah ok bagi aku...seronok jugak buat makan-makan ni...kena plan lagi lain kali

1 comment:

  1. Lamaaa tunggu..semestinya nak curi gambaq..huhuuu

    ReplyDelete