Monday, April 12, 2010

balancing sudah lari....huhu

hari ni dan hari2 sebelumnya hasil tenusuku memang sangat sangat x balance...adoi la sebelah kanan memang boleh tahan marvelous sekali pam 6 oz kadang tu blh 8oz tapi sebelah kiri adoi laa huhu habis tinggi 2.5oz jek...auwww encik somi pun ada cakap kalau time berdiri memang nmpk x balance...ntah2 org2 lain jugak perasan tp malu nak tegur...uihhh kalau tegur memang malu la makcik...huhu sedih weh jd cenggini

dah ku cuba macam2 usaha nak bg balance org kata bg anak nyusu lebih sebelah x balance tu nnt balance la balik tp makan masa so aku pun paksa rela budak kecik tu nyusu belah kiri...tp biasa la org tu suka sebelah susu yang laju ja belah susu slow ni memang buat gaduh lagi ada la....selalunya mesti dia jerit marah2 kat aku sebab x nak nyusu belah slow tu...nak yang laju dan byk ja...owh adakah rasa juga ada beza???

dulu masa aku tengah tunggu nak jumpa doktor kat hospital besar, time ni ada appoinment pakar so sambil menunggu tu aku, syauqi, my mom melepak kat bilik susuan tu, ada la sorang new mother ni cakap2 dia penah borak ngan adik dia pasal menyusu ni...mak dia kata kena bg dua-dua belah time menyusu...nnt besar sebelah then dia ada la cakap "abis la dah besar sebelah, nanti dah x boleh pakai kebaya la aku" biarpun kata2 tu hanya dalam bentuk joke tp buat masa ni memang ada kesan kat ati aku...sebabnya sampai sekarang baju kebaya aku masih lagi dok lam kotak...x berani weii aku nak pakai nnt nmpak la betapa balancing aku sudah lari....huhu

time malam pun gigih gak aku pam sebelah yang kecik tu dengan harapan akan balance balik tp hasil adalah masih sama....owh berikanlah aku petunjuk...kalau keta dah lama aku hntr workshop buat balncing ngan alignment bagi betul balik...haha

footnote: makan sambil bersenang ati tu memang memberi kesan pada penambahan hasil tenusu...daku memang percaya sebab berkesan dekat aku...hihi

6 comments:

  1. hhhehe..pzet best tol ak baca update hg ni..tersengih2 ak bc..chaiyo2..hrus tabah membalancekan ape yg tak balance tu ye

    ReplyDelete
  2. huh! mmg dh x bleh pakai kebaya dah la!

    ReplyDelete
  3. aah..aku baca pong gelak jugak..
    hahaha..
    usaha yg gigih tu penting..

    ReplyDelete
  4. aku buat, bagi bb direct pada belah yang kecit dan pam pada yang yang besar...

    eh caner ha?? pikir dan ingat balik jap...

    ooo hisap pada yg besar dan pam pam pammmm pada yang kecit... kena amalkan tiap kali bb direct feed... hasilnya... tarraa...

    hahaha... walopun da balance.. tapi tetap takleh berkebaya... sebab spare tyre ku banyakkk uhuk uhuk uhukkk

    ReplyDelete