Monday, June 13, 2016

tart telur portugis

jadi jugak buat tart ni kalau beli mahai sungguh...gigih p cari puff pastry jumpa jugak..mudah saja nak buat rupanya kalau ada puff pastry tu
BAHAN-BAHAN
Puff Pastry (brand kawanku)
5 Sudu besar susu pekat
1/2 Cawan susu segar
1 Sudu besar esen vanilla
4 Biji telur

CARA-CARA
1. Griskan acuan guna minyak masak atau marjerin
2. Puff pastry di lenyek dan dibahagikan kepada 4 bahagian.
3. Potong 4 puff pastry dan disetiap bucu dipotong sedikit. Bahagian dipotong dicantum secara menyilang untuk jadi mcm acuan boleh isi inti. Letakkan dalam acuan muffin.
4. Untuk inti atau filling pulak. Campurkan semua bahan-bahan pukul sampai kembang. masukkan dalam jug untuk senang isi ke dalam pastry tadi.
5. Bakar dalam oven dengan suhu 180° selama 25-30 minit. Siap ^_^

No comments:

Post a Comment