Thursday, December 11, 2014

Semeling Street Art

ni la selingan dalam dok merayau-rayau carik pasal..siasat aduan area semeling borak-borak pasal street art dah alang-alang dekat singgah la tengok..menarik jugak inovasi yang dibuat...jadi hidup balik pekan lama ni..siap masa tu dah dekat tengah hari tapi ada famili yang singgah bergambar dengan dok tolak stroller anak lagi :)


coklat M&M pun jadi

hi baymax :)

patutnya duk ataih beskal tu ambik gambar tapi cam segan plak hihi










untuk sapa-sapa yang teringin nak singgah dekat sini boleh datang ke pekan semeling, yang terletak dalam daerah bedong, lokasi dia sebelum sampai ke pekan bedong..dalam kawasan Majlis Perbandaran Sungai Petani


5°42'06.8"N 100°28'21.1"E

5.701889, 100.472540

Friday, December 5, 2014

battle against parut campak

kata orang tua-tua dekat aku, tu la kecik-kecik x kena demam campak, dah tua baru nak kena...
sori la gambar semasa aku demam campak memang x ada, aku pun takut tengok muka sendiri..huhu 2 minggu sengsara dan campak itu pergi meninggalkan parut..huhu dekat badan okeyla sebab bukan orang nampak pun..encik husband ja nampak tp dekat muka waduh penuh kot
makanya lepas google try la pakai mederma, dengan supplement hopefully biarpun lambat tapi akan recover dari parut campak ni.. @_@
p/s: sempat lagi aku pass virus dia dekat member aku...haha sama-samalah kita menyapu mederma serta makan supplement lepas ni

Wednesday, December 3, 2014

Tuesday, December 2, 2014

istiadat konvokesyen ke 81

selepas 5 tahun punya perjalanan..pheww akhirnya proud to say aku dah grad..yeah dapat jugak merasa satu skroll ijazah selepas berulang-alik ke puncak alam..anak pun dah dua...nasib belum rezeki kalau tidak jadi 3...hehe
majlisnya 23hb november 2014 lepas yakni hari ahad..cuma x berapa nak best sebab sidang petang..agak kelam kabut nak checkout, nak siap2 then ambil gambar studio pun x sempat..tapi saya boleh berbangga dengan berkata dah tamat dah perjalanan pjj untuk degree uitm..berdoa supaya dimurahkan rezeki untuk ke level lebih tinggi ^_^
Konvo dekat Dewan Tuanku Agong Canselor (DATC) dewan besar yang buatkan aku sesat sepanjang hari, dari mula turun bas, nak cari tempat beratur, famili aku nak cari tempat lepak pun x jumpa, difahamkan sidang petang tu saja 1000++ jugak yang konvo..
kami yang dah grad..hee gambar dalam suasana gelap sebab dorang dah tutup lampu..gigih gak nak ambik gambar lam dewan
gambar sehari sebelum konvo..outdoor konon-kononnya

lama sangat tunggu nak masuk dewan..then pakat bergambar dulu...hihi





dearie lecturers.. ^_^



keluar dewan cari tempat nak turun pun sesat gak...haha anak pun dah penat kot dah mula meragam, cari tempat nak pulangkan jubah pun puas tanya guard..nasib la x kena tinggal bas...

pengalaman kalau sapa konvo sidang petang ni pegi la awal kalau nak ambik gambar studio tak pun ambik sehari ke seminggu sebelum...gambar pun lebih cun kan kan

tapi secara puas hati nya boleh kata yee saya dah konvo ^_^

next step????